Ifj. Máté István duplázott Budapesten

A Tattersalban megrendezésre kerülő kiemelt fedettpályás verseny ezúttal is kiemelkedő népszerűségnek örvendett. A három és fél napos megmérettetésen több mint ezer startot bírált le a Schlezák Melinda által vezetett versenybíróság.

A hétvége legmagasabb versenyszámában, a 140 centiméterre kiírt összevetéses számban tíz lovas tudta hiba nélkül teljesíteni Karádi László nemzetközi pályaépítő által tervezett alappályát. Izgalmas összevetésben az utolsóként induló Ifj. Máté István volt a leggyorsabb Casus Bibendi nyergében, akinek tulajdonosa Szombati Gábor.

02máthé istván casus bibendi

A páros nemcsak ezen a versenyen volt remek formában, hanem Kecskeméten megnyerték a felnőtt GP-t is, tavaly pedig egy hortobágyi nagydíj győzelmet vihették haza. De másik lovával, Chaccorinával is kiválóan szerepelt, hiszen a nap második legmagasabb számát, a 130 centiméteres hibaidős számot is meg tudta nyerni. A pénteki és szombati nap győztes párosát, Horváth Balázst és PM Quinterát utasítva maguk mögé, akiknek ezúttal a második hellyel kellett megelégedniük.

Az összevetésben szintén remekül lovagló Jármy Vince végzett a második helyen, aki a Buenos Airesben megrendezett Ifjúsági Olimpián elért csapat ezüstérmét követően először lépett hazai pályára. Harmadik helyen Búza Krisztián végzett a Milesz Eszter tulajdonában álló Floyd nyergében.

A szám legeredményesebb női lovasa, a negyedik helyen végző Zárug Annamária volt Coolmannel. Őt pedig ötödik és hatodik helyen Horváth Balázs követte PM Lavarone és Laguilot Z nevű lovaival.

Az amatőr kategóriában hármas győzelem született a Prosper Lovasklub versenyzői között. A pénteki 120 centiméteres, és a szombati 125 centiméteres versenyszám győztes párosa, Baumann Bori és Kiméra vasárnap sem talált legyőzőre, így maximális teljesítményt nyújtva három startból hármat győzelemre is váltott.

02 bauman bori kiméra

Őt követte az amatőr kategóriában minden nap dobogós helyet szerző Konecsni Boglárka, majd pedig Szakács Vivien Sámánnal.

A fiatal lovak versenyszámaiban rendkívül magas pontszámok születtek. Az 5 évesek legjobbja 8,4 stíluspontos teljesítménnyel Messi 4 volt Faluhelyi Ádámmal a nyergében.

02faluhelyi messi

Második helyen végzett Szladek Máté Királylánnyal, harmadikon pedig Füzér Gábor és TBÁ Cantona.

A 6 évesek között a Kiss Lizanna által bemutatott Collins 8,5 stílusponttal utasította maga mögé a mezőnyt. Szorosan mögötte a korábbi napok legjobbja, Bing Bang végzett Cser Attilával, illetve a szintén minden nap helyezett Jojoba Szladek Mátéval a nyergében.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu