Horváth Balázs és PM Quintera pénteken és szombaton is győzni tudott Budapesten

Pontosan egy évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a versenyezni vágyó lovasok előtt a felújított Nemzeti Lovarda. Akkor is nagy érdeklődés mellett került megrendezésre az első díjugrató verseny 2017 novemberében, és ez azóta sem változott. Egész évben a legnagyobb létszámú versenyek itt kerültek lebonyolításra, mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a most hétvégi Kiemelt Fedeles Verseny során több mint ezer start várható az eredetileg három naposra tervezett, de idő szűkében három és fél naposra bővített maratoni díjugrató versenyen. Ez is azt bizonyítja, hogy a lovasok előszeretettel választják a budapesti helyszínt mind fedettpályán, mint szabadtéren a felkészülésükhöz.

Az első három nap változatos végeredményt hozott az akár nyolcvan startot számláló versenyszámokban.

Az 5 éves kategória pénteki napjának legjobbja, 8,4 stílusponttal a Hortobágyi Mátai Ménes által tenyésztett Királylány volt Szladek Mátéval a nyergében.

01 szladek- királylány

Őt követte a Füzér Gábor által lovagolt TBÁ Cantona. Harmadik helyen pedig Zárug Gyula végzett a Suki László tulajdonában álló Jimtownnal.

Szombaton a Tibor József által tenyészett szürke mén, Origami TT vihette haza az első helyezettnek járó plakettet Füzér Flórával. Második helyen végzett Faluhelyi Ádám és a Szikriga Kft. tulajdonában álló Messi 4. Harmadik pedig Horváth Béla Bence és Szedervölgyi Cedric lettek.

A 6 évesek között mindkét napon Dr. Reményik Andrea lova, Big Bang győzedelmeskedett Cser Attilával a nyergében.

01cser attila big bang

Pénteken a második helyen Csordás Klaudia és Colibri, szombaton pedig a Kiss Lizanna és Collins végeztek. Minkét nap bronzérmes párosa pedig Jojoba és Szladek Máté.

Az amatőrök között idáig a legeredményesebb a Prosper Lovasklub színeiben versenyző Konecsni Boglárka volt, aki pénteken a második, szombaton pedig az első helyet tudta megszerezni.

01konecsni goya

Mindkét napon a harmadik helyen végzett Turóczi Laura és Rhagya Des Aucels. A képzeletbeli dobogóra még Varga Ábel és Chaccinue, illetve Varnyú Lilla és Popey állhattak fel.

Az ifjúsági lovasok stílusversenyében a legmagasabb pontszámot Viasz Hanna érte el Caviarral, őt követte Kisgergely Kata Csenge Ciceróval, és Ferencz Dalma Cher M nyergében.

A fiatal lovasok versenyének pénteki győztese Szilágyi Sándor Márk volt, megelőzve a szombati győztes Máriás Sárát.

01máriás medáll

Szombaton a második helyezettnek járó plakettet Bognár Dóra vihette haza Pianoval. Harmadik helyen pedig Rózsa Gitta és Kovács Roland végeztek.

Az elmúlt két nap legmagasabb versenyszámában, a pénteki 130 és a szombati 135 centiméterben is Horváth Balázs volt a leggyorsabb a Pataki Ménes fiatal kancájával PM Quiterával.

PC-horvath pm q

Mindkét napon az első háromban végzett még Faluhelyi Ádám is Filigra 2-vel. Dobogós helyet tudott még szerezni Ifj. Máté István Casus Bibendivel, illetve Ifj. Szabó Gábor és Lord Classic.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapertnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu