Szladek Máté és Técsy Attila az első két nap legjobbjai Hortobágyon

Október 26-án elstartolt a fedettpályás versenyszezon, aminek első állomása a 2016-os fedeles döntőnek is otthont adó hortobágyi Mátai Ménes által megrendezett kiemelt verseny volt. A verseny első két napja kellemes időben zajlott, ennek köszönhetően szép számú nevező és néző látogatott el a rendezvényre.

Az 5 éves lovak között pénteken Karasszon Dániel Cardiffal, szombaton pedig Técsy Attila Nanga Parbat és Centurana nevű lovaival bizonyult a legjobbnak a lovak stílusversenyében.

A 6 évesek 110 centiméteres versenyszámában mindkét nap a 8,3 stíluspont hozta meg a győzelmet, pénteken Ifj. Tóth László Chinggel. szombaton pedig Kárándi Imre győzedelmeskedett Cameronnal.

Az ifjúsági korosztály stílusversenyében a legmagasabb pontszámot Bartucz Laura és Illés-Tóth Lotti lovagolta a két nap alatt.

Az amatőrök között a Prosper lovasklub versenyzője, Konecsni Boglárka nem talált legyőzőre, ugyanis magabiztos lovaglással hozta el mindkét nap a győztesnek járó serleget.

Konecsni

Hasonlóan Alasztics Alizhoz, aki ugyanezt a fiatal lovasok 120-125 centiméteres versenyszámaiban érte el.

Alasztics

A nap legmagasabb versenyszáma minkét esetben a 130 centiméterre kiírt hibaidős szám volt. A pénteki napon a leggyorsabb hibátlan lovaglást Szladek Máté mutatta be Gidran XXVII-4 Bohém nyergében, őt követte Ifj. Máté István Fly Boyyal, majd Técsy Attila El Capitannal.

szaldek

A szombati versenyből viszont a Técsy Attila El Capitan páros került ki győztesen, csupán három századmásodperccel megelőzve a helyi színeket képviselő Szladek Mátét, aki ezúttal Bhernát lovagolta. Harmadik helyen végzett Szotyori Nagy Kristóf szintén egy magyar fajtájú lóval, Gidran Razbeg 44 Mytoc-kal.

Técsy

 

Start-és eredménylisták: www.dijugratas.hu

Online közvetítés: www.riderline.hu

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.