Gráf Edina Nikoletta az ifjúsági bajnok

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság ifjúsági kategóriájának döntője két fordulós volt, az első forduló 135 centiméteren, a második pedig már 140 centiméteren zajlott. Így a hétvége során öt pályát kellett teljesíteniük a lovasoknak, aminek összesített eredménye alapján hirdették ki a bajnokokat.

A tavalyi év serdülő A championja, Gráf Edina Nikoletta volt a verseny nagy meglepetése, hiszen első országos bajnokságát lovagolta, ami nem is végződhetett volna jobban. Egyedüliként mindössze egy verőhibával teljesítette a három napot, ami az aranyérmet jelentette számára. Az Ifj. Néveri Imre László által felkészített lovas hölgy Qui De Ganadot lovagolta.

PC-gráf edina 1

Ezüstérmet szerzett a korosztály favoritja, Szuhai Péter, aki végig magabiztosan vezette a versenyt, de a döntőben egy verőhibát vétve a második helyre csúszott East Winddel. Edzője Füzér Gábor.

PC-szuhai péter

A harmadik helyen is volt nagy öröm, hiszen az idén korosztályt lépő Ifj. Kövy András által felkészített Sólyom Bori Luca a döntőt verőhiba nélkül teljesítette, így rögtön egy bronzéremmel kezdhette meg ifjúsági karrierjét.

PC-sólyom bori

A bajnokságban negyedik helyen végzett a Pirik Farm versenyzője, Erdős Jázmin, őt követte a válogatott tagja, Markó Sándor és Adjely El Rex. Hatodik helyre tornászta fel magát Ifj. Szász Attila, aki szintén verőhiba nélkül teljesítette a döntő pályáit.

Hetedik lett Janik Anna és Back Home, nyolcadik pedig Tóth Boglárka és Claudius.

PC-ifi

A hírt, a Magyar Lovas SZövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu