Kiss Lizanna a gyermek bajnok 2018-ban

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság gyermek kategóriájának döntőjébe hét lovas tudta magát kvalifikálni, akiknek két fordulóban kellett bizonyítaniuk 120  és 125 centiméteres magasságon.

Két lovas is hiba nélkül tudta teljesíteni a bajnokság mind a négy pályáját, mégpedig gyermek válogatottunk oszlopos tagjai, Kiss Lizanna és Törő Csongor, akik között összevetésben dőlt el a bajnoki cím sorsa. Füzér Gábor tanítványa, a többszörös gyermek GP győztes Kiss Lizanna indult elsőként, aki rutinos összevetőként magasra tette a lécet villámgyors hibátlan lovaglásával.

PC-kiss lizanna

A Krucsó Ferenc által felkészített tavalyi ezüstérmes Törő Csongor is fantasztikus lovaglást mutatott be, viszont századmásodpercekkel lassabban, így ezúttal is a dobogó második fokára álhatott fel.

PC-törő

A bronzérmet a Bl Armentum versenyzője, Tóth Balázs érdemelte ki 8 hibapontos összteljesítményével Elsa Campari nyergében.

PC-tóth b

Negyedik helyen végzett Gulyás Dominik Carlossal, ötödiken a Budapesti GP győztes párosa, Veilinger Olívia Dóra és Királyhágó, hatodikon pedig a 2018-as fedeles bajnok Zólyomi Emma Rádiháza Csacsacsa nyergében.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu krisztina lovasfoto.hu