Bács-Kiskun megye csapata a felnőtt bajnok

A Fiat Díjugrató Országos Bajnokság második napjának legjobban várt versenyszáma, a felnőtt lovasok középdöntője volt, ami egyben a csapatbajnokság végét is jelentette.

A 145 centiméterre kiírt kétfordulós versenyszámban favorit győzelem született, Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész volt ma is a leggyorsabb, így egyedüliként hibapont nélkül várja a vasárnapi döntőt. Három további lovas tudta még hiba nélkül teljesíteni a két fordulót, mégpedig Fazekas István végzett a második helyen Cessnával, Ifj. Lázár Zoltán a harmadikon Katyusával, és Weinhardt Virág a negyediken Chiclana nyergében. Ötödik lett Füzér Gábor és Je T’aime két hibaponttal, hatodik pedig Piroska Zoltán a leggyorsabban lovagolva, viszont egy verőhibát vétve Flórával.

OB-csapat

A csapatversenyben nagy hajrában első helyen végzett a Béressy Krisztián által vezetett Bács-Kiskun megye csapata, aminek tagjai Füzér Flóra, Weinhardt Virág, Füzér Gábor és Fazekas István voltak.

Második lett a csapatbajnokságban Pest megye kettes csapata, Vándor Zsófia, Mráz Tamás, Búza Krisztián és Ifj. Lázár Zoltán összeállításban, melynek vezetője Dr. Boros István volt.

Harmadik pedig a Zárug Annamária, Zárug Gyula, Faluhelyi Ádám és Ifj. Petrik Béla összeállítású Pest megye I.-es csapata lettek Gráf Edina vezetésével.

A felnőtt döntő egy pihenőnap után vasárnap folytatódik, Ifj. Szabó Gáborral az élen hibapont nélkül. Az összesített állás szerint két lovas áll egy verőhibán belül, mégpedig Fazekas István 2,26 hibaponttal a második helyen, Weinhardt Virág pedig 2,27-vel a harmadikon. Jelenleg negyedik helyen a címvédő páros, Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. 4,36 hibaponttal.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu