Championok születtek Bábolnán

Ma a hatodik pályát is teljesítették a 2018-as díjugrató championátus indulói. A póni és gyermek kategória Wildanger Lauráról szólt. A nagyon tehetséges, 12 éves lovas lány végig a kategóriák legjobbjának bizonyult, így megérdemelten két aranyérmet is a nyakába akasztottak. A Szent László Király lovas egyesület lovasnője, Géczi Orsolya és Obermayer Ferenc tanítványa, Athos nevű pónijával és Leonardóval bizonyult a legjobbnak.

PC-póni wildanger

A póni kategória bábolnai összevetéses versenyszámában a Pirik Farmos Szűcs Flóra győzött Rablóval, aki így az összetett harmadik helyet is haza vihette. Az összevetéses versenyszám és a championátus második pozícióját, a kategóriában mindig eredményes Varga Ménes, lovasnője Varga Réka Hanna szerezte meg a rutinos Zorro Van De Vossentippel.

PC-póni eredmény

A gyermek kategóriában Wildanger Laura mögött, az ezüstrémet Frank Dániel nyakába akasztották. Az Ördöglovas SE lovasa, aki a hatvanas éves legjobb lovasainak, Frank Józsefnek és Frank Elemérnek a közeli rokona, Aramisz B-vel megnyerte az összevetéses versenyszámot. A bronzérmes Jármy Katalin és Németh István tanítványa, a Némethy Bertalan alapítvány lovashölgye, Benedek Adél Aviator nyergében.

PC-gyerek wildanger

A legnépesebb mezőny a Serdülő B kategóriában jött össze idén is. A mai összevetéses, 115 cm-es versenyszámban, a leggyorsabb a Kentaur Lovas egylet lovasa, Krajnyák Fanni Quinzo Z-el. A Békés megyei lovashölgy, aki Kotroczó Róbert tanítványa a ma megszereztt 20 pontjával az összetettben a harmadik helyére jutott fel. Favorithoz méltóan, Horváth Gábor tanítványa Tóth Ninetta Planktónnal a második leggyorsabb összevetése után nagy fölénnyel lett 2018 Serdülő B championja. Az összevetéses versenyszám harmadik helyére egy Prosperes lovas, Hegedűs Adél került a szürke, Timpex Gondolával. A Serdülő B kategória bronzérme, Maszlag Ilona versenyzőjének Tamás Jázminnak a nyakába akasztották.

PC-serdülő B csoport

Idén második alkalommal már az amatőrök is a champion címért küzdöttek, ahol a mai dupla pontos versenyszámot a nem rég álltorvosok Európa-bajnokságán jeleskedő Tuska Pál nyert meg Camparival. Kiskunhalasi lovas lett a második is, Füzér Gábor versenyzője, Bölecz Virág Filiberttel. Az amatőr kategória championja, Czink György tanítványa, Dobozi Zsanett, aki idei egyenletees teljesítményének köszönheti a rangos címet.

PC-dobozi zsanett- jacline amatőr győztes

A bábolnai záró nap harmadik helyezettje és az összetett versey ezüstérmese, Pirik Zsolt tanítványa, Lengyel Dóra Kamillával. Egy pontos előnnyel a Kalafarm SE lovasa, Vajda Alexandra szerezte meg az amatőr kategória harmadik helyét.

A Serdülő A kategória,Varga Zoltán lovasának, Vajay Dórának sikerét hozta, aki 16 pontos előnnyel, Balouvalley nyergében ismét az ország díjugrató championi címmel utazhatott haza.

PC-vajay dóra- baluvalley

A nyíregyházi Timpex Ménes lovasa, Csuka Balázs tanítványa, Kovács Ádám Timpex Emlékkel ma megnyerte az összevetéses versenyszámot, így ezüstérmet szerzett Szabolcs- Szatmár megyének. A csapat championi cím után a Dömse Tamás Az egész verseny alatt végig magabiztosan lovagló, Dömse Tamás a csapat champion cím után, második helyet szerezett ma Conquistador nyergében ezután megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A Serdülő A kategória bábolnai fordulójában a harmadik helyre Bujtor Roland tanítványa, Kof-Kiss Dorka ugratott a sárga, Apollóval.

Az utánpótlás lovasok fináléjában egyetlen dupla hibátlan lovaglást láthattunk, amit a Pécsi Lovasklub lovasa Szapper Soma mutatott be TT Dariscával. Az összetett versenyben címvédés történt, a túrkevei Ábrahám Zsófia idén is hazavihette a kategória vándorserlegét. Ritkán szoros versenyben dőltek el a további helyezések, hiszen három lovas is 53 ponttal zárta a championátust. A Díjugrató Szabályzat szerint a hatodik pályán elért jobb teljesítmény dönt a helyezésekről. Az ezüstérmes így Stieber Sztella, Kántor Petra és Babos Gréta előtt.

PC-utánpótlás csop

Első alkalommal rendeztek felnőtt kategóriában is championátust, amely szintén izgalmas versenyt hozott. Bujtor Roland Cascadával ma meg tudta nyerni a 135 cm-es versenyszámot, így két pont előnnyel beelőzte a hazai pálya előnyét élvező, Szentirmai Pétert, aki így ezüstérmes lett. A Tamási fordulót kihagyó, sáripusztai Szávay Gábor Golgotával ma második lett. A szombati versenyszámban és a championátusban is a harmadikhelyet, a Timpex Ménes lovasa Csuka Balázs zsebelte be, a kilenc éves Timpex Fényévvel.

PC-felnőtt csop

Teljes eredménylisták

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu