Szotyori Nagy Kristóf nyerte az 52. Hortobágyi Nagydíjat

A Hortobágyi Lovasnapok fél évszázados múltjával az ország meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, melyben a díjugratás mindig is meghatározó szerepet kapott. A rendezvény legnézettebb programja minden évben a Nagydíj, melyet ezúttal is több tízezer néző előtt bonyolítottak le. A 130 centiméterre kiírt összevetéses versenyszámra 27 lovas tudta magát kvalifikálni, akik közül kilencen teljesítették hiba nélkül az alappályát.

Izgalmas összevetésben, az utolsóként rajthoz álló Szotyori Nagy Kristóf és Timpex Glória egy tizedmásodperccel vette át a vezetést, így ő vehette át a győztesnek járó Hollóházi Porcelán vázát.

IMG 0865

Hatalmas tapsvihar fogadta a második helyen végző fiatal lovashölgyet is, aki nem volt más, mint Bandi Zsanett és lova Quality Rose.

Harmadik helyen végzett a tavalyi győztes Ifj. Máté István, aki ezúttal Fly Boyt lovagolta.

Negyedik helyen szintén egy debreceni versenyző végzett, mégpedig Fekete Antal és Karola, akik az előző nap megrendezett kitartásos magasugratásban egészen 192 centiig hibátlanul ugratva végeztek az első helyen.

Ötödik helyen a Mátai Ménes hazai versenyző párosa, Szladek Máté végzett saját kiképzésű 7 éves ménjével, Hámorral, aki élete első nagydíját ugratta. Külön öröm volt egy, a Ménes által tenyésztett fiatal lovat látni a díjkiosztáson.

Hatodik helyen pedig a Zsákai Kft. színeiben versenyző gyöngyösi versenyző, Majláth Csaba végzett aki Crystal lovagolta.

A délelőtt megrendezett Dunka Csaba Emlékverseny is közönségsikert aratott, a nézők lelkesen tapsoltak a pontgyűjtő versenyszámban sikeresen szereplő lovasoknak.

A versenyszámot a hétvége folyamán többször is helyezett Ifj. Máté István nyerte Stakkairaval, akik a 140 centiméteres Joker ugrást mindkétszer hibátlanul küzdötték le.

IMG 0129

Második helyen a szintén végig eredményesen szereplő Mráz Tamás végzett Elzinoval, harmadik pedig a debreceni színekben versenyző Kiss Lilla lett Bieshorst V/D Zuuthoeve nyergében.

A hétvége folyamán Balatonvilágoson is három napos országos versenyt rendeztek, ahol összesen 552 startot bonyolítottak le. A verseny legmagasabb számát, a 140 centiméterre kiírt összevetéses versenyszámot Varga Balázs nyerte Lottival, második lett Reischl Márton és Expectation of Romance, harmadik pedig Zárug Gyula és Sanghata. A fiatal lovasok között Stieber Sztella kettős győzelmet aratott Amidala és Cadania nevű lovaival.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere a RiderLine készítette.

Fotó: Mikó Bernadett