Pontegyenlőségek championátusa

Csütörtöktől szombatig kitűnő időjárásban rendezték a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok versenypályáján a 2017-es championátus második fordulóját. A tizenegyedik év különösen szoros eredményeket hozott, a hat kategóriából, három esetben pontegyenlőség született. A gyermekeknél, a bábolnai harmadik napot Maszlag Ilona tanítványa, Tamás Barnabás nyerte Laurával, aki a leggyorsabb hibátlan összevető volt. A hat pálya összesítése után két lovas is 64 ponttal végzett, végül a két forduló harmadik napjának összesített eredményét kellett a Díjugrató Szabályzat szerint figyelembe venni, így a gyermek champion Sári Viktor tanítványa, az Epona lovas SE lovasa, Kozma Rebeka nyerte el Cannavaro nyergében.

Gyermek2

64 ponttal megismételve, tavalyi második helyezését, az Ameko lovas klub lovasa, Gulyás Dominik lett idén is a szürke, Öcsivel.

Gyermek1

A dobogó harmadik fokára, a Szuhai család legifjabb versenyzője, ifj. Szuhai Gyula állhatott fel 62 pontjával.

A póni championátusba idén kevesebb minősült páros jött el, végül hatan csinálták végig a két versenyt. A bábolnai harmadik nap és az összesített első helyet, 67 ponttal Peredi Viktória tanítványa, Vaderna Petra szerezte meg, Aisha-Amira nevű pónijával.

Poni2

Második helyet a diósgyőri forduló győztese, Bogár Orsolya és Schaller Gábor tanítványa, Kimball Weering nevű pónija nyergében, Rády Anna szerezte meg. Egy ponttal lemaradva az első két helyről, a bronzérmet a Varga Méneses, Szilágyi Zille Sára nyakába akasztották, aki Bacardi nevű póniját lovagolta.

Poni1

A legnépesebb mezőny a Serdülő B korosztályban állt össze. A júliusi bábolnai gyermek Grand Prix győztese, a Classic Horse lovas klubból, Zólyomi Emma Luca most is érett lovaglásokat bemutatva mindent vitt.

SerduloB 3

Sós Attila tanítványa, Rádiháza Csacsacsán nyerte a harmadik napot, így 66 ponttal, tizenhét ponttal előzte meg Cser Attila tanítványát, a Canton lovas klub lovasát, Vörös Csengét és a 40 pontos, édesapja által felkészített, kiskunhalasi Füzér Zsófit, aki Carmennel versenyzett.

SerduloB 1

Első alkalommal rendeztek az amatőr lovasoknak is championátust, ahol közel húsz lovas lovagolt a bajnoki címért. A bábolnai szombati döntőben öt lovas került az összevetésbe és a győztes, a leggyorsabb eredményt, a szolnoki Mezei Orsolya érte el, kancájával, Cosimellával. Az első amatőr championi címet, egy Nógrád-megyei lovas, a Téba lovas egyesület versenyzője, Bandi Barbara Flugossal szerezte meg 60 ponttal, megelőzve az 57 pontos, kiskunhalasi Bölecz Virágot, aki Filibertet lovagolta és a 47 pontot szerző Kalmár Zsófia Katát Istár nyergében.

Bandi Barbara Flugos Amator CHAMPION

Amator1

Fordulatos versenyt hozott a Serdülő A korosztály döntője. A kategóriában jól hajrázott az ajkai Nagy Evelin, aki Tristánnal nyerte a bábolnai dupla pontos döntőt, ami az összetettben számára a bronzérmet jelentette. Az első helyet, Németh István tanítványa, az Örkénypusztai lovasklubhoz tartozó Gráf Edina Nikolett Qui De Ganad nyergében szerezte meg 52 ponttal, megelőzve a diósgyőri verseny után még vezető, Turza Rebekát, aki a rutinos Fire Qumanot lovagolta.

SerduloA 3

SerduloA 1

Az utánpótlás korosztály versenyénél is elő kellett venni a Díjugrató Szabályzatot, hiszen két lovas Ábrahám Zsófia és Reisz Fanni is 61 pontot gyűjtött a hat pálya alatt.

Abraham Zsofia Amorife Utanpotlas CHAMPION

A dobogó tetejére végül a túrkevei Ábrahám Zsófi állhatott, akinek nyakába Haál Gábor a Bábolnai Ménes igazgatója akasztotta az aranyérmet. Reisz Fannié lett az ezüstérem aki, Captaint lovagolta, és a bábolnai forduló 130 cm-es összevetésében a leggyorsabb hibátlannal győztes Németh Georgináé és Stellával lett a bronzéren.

Utanpotlas1

Championátus végeredmény

Fotó: Tokodi Tícia