Izgalmas összevetés a diósgyőri csapatversenyben

Már pénteken megrendezték az idei év championátusának első csapatversenyét. Kilenc négy fős csapata állt starthoz a Diósgyőri Lovagi tornák terén, ahol szép számú közönség előtt versenyeztek a jövő díjugratói.

19399904 10213341647913541 8479335266537370953 n

A csapatversenyben, ahol Serdülő B, A és utánpótlás lovasokból kell az egységeket összeállítani, most is szoros versenyben alakult ki a végeredmény. Két csapat zárt hibátlanul, amely után Unyatinszki József hat számozott akadályból álló összevetésében dőlt el a végeredmény. Pest-megye két csapatából, a II-es számú egység, Varga Zoltán csapatvezető vezetésével tudott győzni, Szabó-Lódi Petra-Fetti Primadonna, Stiedl Anna Blanka-Karaván, Jován Lilien-Cherutti és az összevetésben lovagló, Horváth Béla Bence Grandiosóval. Második helyen végzett Füzér Gábor által vezetett Pest-megye III-as csapata, ahol a fiatal Gyeszli Fanni Janusszal lovagolt az összevetésben, ahol a verőhibái miatt a második helyre került a csapat. További tagok Szeép-Pataki Júlia-Bognár Csitri, Turza Rebeka-Fire Qumano, Reisz Fanni-Captain. A szabályok szerint az első három helyért kell összevetést tartani, így három, négy hibapontos csapat vetett össze a harmadik helyért. A Némethy Bertalan régió II-es csapata Sopronyi Réka és Donald gyors hibátlan összevetésével megszerezte a harmadik helyet. A csapat további tagjai voltak, Zólyomi Emma-Rádiháza Csacsacsa, Molnár Domonkos-Rosi s Paula, Tóth Amanda-Timpex Csárdaszépe. A csapat vezetője Szotyori Nagy Kristóf. Hibátlan, de lassabb összevtést lovagolt Gráf Edina Nikoletta-Qui De Ganaddal, így a negyedik helyen végzett, Cser Attila egysége, a Némethy Bertalan régió III-as csapata, további tagok Vörös Csenge-Linett, Oláh Dóra-Concilliante Z, Hardi Luca Liza-Decadento. Ötödik helyre az olimpiai bronzérmesünkről, Platthy Józsefről elnevezett csapat került, ahol az összevetésben, Ábrahám Zsófia Don Linoval az utolsó meredeknél hibázott. A csapatot Süveges Gergő vezette és a további tagok Illés-Tóth Lotti-Cosmo, Zsiga Vendel-My Fair Lady és Szigeti Panna-Konrád.

20915406 1508868879170889 191725965652436077 n

Fotó: Mikó Bernadett

Harmadik nap a dupla pontért érő forduló döntőkkel folytatódik, a versenyt élőben lehet nézni  a http://sport-horse.hu/CH1-Diosgyor/ oldalán.

Csapateredmények ITT