Timpex fölény a hortobágyi derbyben

A nemzetközi díjugrató verseny ismét középpontja az ezúttal , 51. alkalommal megrendezésre kerülő Hortobágyi Lovasnapoknak. A verseny első két napján az országban ritkán látható, magas létszámú közönség előtt versenyeztek a díjugratók. Szombat reggel rendezték a szezonban az ország leghosszabb pályahosszú versenyszámát, a hortobágyi ugróderbyt. A 3500 euró összdíjazású versenyszámban huszonhárom számozott akadályt kellett teljesíteni az 1020 méteres pályán,  „C” szabály szerinti elbírálással. A győztes és a második helyezett, az ország jelenlegi egyik legjobb lovasa, ifj. Szabó Gábor lett, a nyíregyházi Timpex Ménes két lovával, Gerlével és Emlékkel. A harmadik helyen Szotyori Nagy Kristóf végzett, szintén egy Timpex Ménesben tenyésztett lóval, a nyolc éves, pej Fegyenccel.

 

Szuhai Gyula a sárga Barolóval mindösszesen egy századdal szorult le a dobogoról, mögötte istállótársa, Berkes Máté végzett Belugával és hatodik lett a vajtai, Reischl Márton Latinóval. Az ugróderby győztesének és helyezettjeinek,dr. Papp László, Debrecen város polgármestere adta át az értékes díjakat.

A pénteki nagykör kvalifikációs versenyszáma is élvezetes versenyt hozott, Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő  pályáját, tizennégy lovas teljesítette hibátlanul, a leggyorsbb szürke, Fly Boy ifj. Máté Istvánnal a nyergében, megelőzte Potocska Attilát Love Of Prinzit és Szotyori Nagy Kristófot és Timpex Fegyencet. A középkörben péntek a Prosper Lovasklub lovasa, Szotyori Nagy Kristóf győzelmét hozta Timpex Gótikával, aki szombaton második helyezést ért el.

Szotyori- Gótika

Szombat délután Nagy Erikáé lett a győzelem Egis Sotirisszel, aki előző nap harmadik lett ebben a körben. Máriás Sárának Katinkával, és ifj. Szabó Gábornak és Timpex Hódolónak jutottak még helyek a dobogón.

Gabó-Hódoló 2

 A kiskörben a tavalyi utánpótlás champion, Andirkó Benjamin Aranykapu Diatanoval, míg szombaton az első indulóként startoló, sárga Santrox és Garai Barnabás sikerét hozta.

Andrikó 2

Szombat délután rendezték a korábban Hortobágyon, elmaradhatatlan magasugratást, ahol hat páros állt starthoz. Komoly meglepetésre a győztes ugrást, Ninmiro nyergében Szotyori Nagy Ádám teljesítette, aki 187 cm-es kőfal megugrásával bizonyította tudását.

IMG 1185

Fotó: Mikó Bernadett

A második helyen holtversenyben Fekete Antal Velierrel és ifj. Szuhai Gyula új lovával, Le Royallal végzett.

Fotó: Szabó Fruzsina