Salzburgban Hugyecz Mariann remekelt, Kaposváron ismét Burucs és Marton a legjobb

A salzburgi városi sportcsarnokban a legjobb magyar teljesítményt ismét válogatott lovasunk, Hugyecz Mariann érte el. Múlt heti kitűnő lengyelországi szereplése után már szombaton ismét jó formát mutatott, a Nemzetek Díja győztes párosunk, hiszen a 150 cm-es Longines világranglista pontot adó, hiba-idős versenyszámban negyvenhárom indulóból egy lendületes hibátlan pályával a hatodik helyen szerezték meg.

HugyeczMariann Göteborg

A vasárnap délutáni 160 cm-es, salzburgi nagydíjban negyvenen álltak starthoz. A győztes páros, a londoni olimpia egyéni ezüstérmese a hosszú szünet után visszatérő, holland, Gerco Schröder lett Glock’s London nyergében.

15129313949861 1

Hugyecz Mariann Chacco-Boyjal verőhiba nélkül, időtúllépésért egy hibaponttal a nagyon értékes tizenegyedik helyen zárta a négycsillagos CSI nagydíját.

Mintha megismétlődött volna az október végi kaposvári országos díjugrató minősítő verseny. Az év utolsó országos versenye ismét Marton Andrásról és Burucs Barnáról szólt. A hat héttel ezelőtti eredménylistákat újra másolták, hiszen az Airvent lovasklub lovasa, Marton András PM Fortunával nyerte a nagykört, pénteken és szombaton, sőt a vasárnapi, 130 cm-es szám első helyét is haza vihette PM Stanforddal. 

23113663 1554392051250800 279870823 n

Most már a rendező kaposvári, Lovasakadémia SC színeiben versenyző, Burucs Barna is emlékezeteset lovagolt pénteken, a 120 cm-es nyitott számban. A huszonkét éves, válogatott lovas tizennégy indulóból megszerezte a versenyszám első három helyét. A vasárnapi, 140 cm-es záró számban Eduard Petrovic, horvát nemzetközi pályaépítő pályáját a mezőny fele hibátlanul teljesítette. Az összevetésben ugyanúgy, mint november 1-én Burucs Barna volt a leggyorsabb hibátlan, így Bisidorával ismét megnyerték a kaposvári országos minősítő verseny legmagasabb számát.

23021990 1554392057917466 923113163 n

 

Fotó: Hajdu Kriszta lovasfoto.hu

Talent Program Szimultàn kèpzès

Egyszerre kèt helyszínen, kèt nemzetközi kivàlòsàggal edzhetnek a Talent Program lovasai.
Balatonvilàgoson a Pulai Lovasparkban John Ledingham ès ifj. Kövy Andràs, utànpòtlàs szövetsègi kapitàny vezetèsèvel edz hàrom napon keresztül a díjugratòk kèt korcsoportja.
Pilisjàszfalun, az Unikornis Lovardàban pedig, az elmùlt szezonhoz hasonlòan,  Johan Rockx tart kètnapos edzôtàbort a Talent Program díjlovasainak.
Az edzèsek mellett elmèleti ès gyakarlati kèpzèsen is rèszt vesznek a Talentesek. 
 
 MG 4964k
 
Nagy Vivi ès Szalai Nikolett a lòàpolàs, szerszàmismeret, istàllò munka ès show megjelenès tèmakörben foglalkoztatjàk a lovasokat. 
A díjugratòknàl jàrt a magyar díjugratò vàlogatott kèt oszlopos tagja: Horvàth Balàzs ès ifj.Szabò Gàbor, akikkel Szebènyi Dàniel beszèlgetett a profi lovassà vàlàsukhoz vezetô ùtròl, a kitartàsròl, a kemèny munkàròl, a versenyekrôl, sikerekrôl ès kudarcokròl, a lovakhoz fûzôdô kapcsolatukròl ès mindarròl, ami egy lovas embert lovasszakemberrè tesz.
Dr.Jàrmy Miklòs a lovaglàs és az anatòmia összefüggèseirôl tartott elôadàst.
 
 MG 4940k
A díjugratòk II-es korcsoportjànak John Ledingham az edzèsek utàn elmèletet is tartott, a neki kèszített pàlyarajzokat ès edzèsterveket Karàdi Làszlò, pàlyaèpítôvel együtt elemezhettèk ki a lovasok.
A díjlovasokkal sportpszichològus ès gyògytornàsz foglalkozott a hètvège soràn, a versenyzôk fizikai ès mentàlis felkèszülèsère koncentràlva.
 
 MG 5008k
Fotó: Kovács Petronella

Szuhai Péter European Youngster Cup fináléjában

A salzburgi városi sportcsarnokban ma kezdődik a nemzetközi díjugrató verseny, ahol megrendezik a Europen Youngster Cup döntőjét. Az U 25-ös korosztály döntőjébe került a még csak 16 éves Szuhai Péter, aki ma már lovagol a 145 cm-es, hiba-idős elődöntőben. Salzburgabn még Hugyecz Mariann, Vándor Zsófia és Czékus Zoltán száll nyeregbe a magyar színekért.

Minden információ: http://amadeushorseindoors.at/

amadeus-horse-indoors-ticket-2017-l

Péntektők vasárnapig a kaposvári Pannon Lovasakadémián a horvát, nemzetközi, Eduard Petrovic pályaépítő pályáin rendezik a 2017-es év utolsó országos díjugrató versenyét.

cf61b67b5e15c9d54ce5ceb6b383c8b4

Hugyecz Mariann középmezőnyben, Poznanban, Babó Szilvia fókuszban Kecskeméten

Lengyelországban rendezett díjugrató világkupa versenyen a magyar színeket egyedül Hugyecz Mariann képviselte. A felnőtt válogatott keret egyetlen női tagja nagyon jól kezdte a versenyt, hiszen a nagykör mindkét napján a tizenkét éves Chacco-Boyjal értékes helyezéseket szerzett. A vasárnap délutáni, 160 cm-es világkupában lengyel győzelem született, hiszen a még csak 20 éves Andrzej Oplatek Copperfield nevű lovával pályafutásának első kiemelkedő felnőtt sikerét érte el hazai közönség előtt. Hugyecz Mariann Chacco-Boyjal most is jól szerepelt, két verőhibával, nyolc hibaponttal a középmezőnyben zárta a versenyt. A Közép-kelet európai díjugrató világkupa sorozat az esztendőt két hét múlva Budapesten fogja zárni.

PC-Hugyecz-Mariann-Chacco-Boy-ar14-5361

A kecskeméti országos minősítő verseny első két napja a rendező Airvent lovsclub első számú női versenyzőjéről, Babó Szilviáról szólt. Pénteken a 130 cm-es, hiba-idős versenyszámot, míg szombaton a kétfázisos, 135 cm-es nagykör versenyszámot nyerte Babó, Frederik apaságú, szürke PM Focusszal. Szombat esti versenynap szoros versenyt hozott, hiszen 0,3 tizedel maradt le az ifjúsági válogatott, algyői Markó Sándor a győztestől.

24331297 1761445857207519 62899092 n

 A vasárnap esti 140 cm-es nagykör versenyszámban négy lovas teljesítette hibátlanul Fodor István pályaépítő alappályáját. Ötszörös egyéni bajnokunk, Horváth Balázs ismét a győzelemre lovagolt kancáival és megmutatta, hogy aki Kecskemétre utazik díjugrató versenyre, annak kiemelkedő teljesítményre lenne szüksége, ha első akar lenni. Az Airventes Horváth a győzelmet PM La Conta Z-vel, a második helyet PM Dianával is otthon tartotta.

horvath-balazs-legyozhetetlen-hazai-palyan

 A két héttel ezelőtti, hortobágyi negyedik helyezése utána az indiai, Ajai Appchu Baleros Ball nevű lovával, hibátlan összevetéssel, egyet javítva a harmadik helyen végzett. Az indiai lovas, jelenlegi istállótársát, Técsy Attilát szorította le a képzeletbeli dobogóról.

24581311 1761445860540852 1427660679 n

A szombati versenynapon az ifjúságiak stílusversenyében, egy kiemelkedő pontot is adtak a stílusbírók. Pályafutásának talán utolsó ifjúsági versenyszámát lovagló, Európa-bajnokunk, a kiskunhalasi Weinhardt Virág 8,8 pontot kapott Bognár Betlivel.

 24550232 1761445853874186 1358235421 n

Az országos díjugrató versenysorozat, jövő héten a kaposvári Pannon Lovasakadémia háromnapos versenyével folytatódik.

Fotó: Tokodi Tícia

Alkategóriák