Hollé Sára Nagydíj győzelme Diósgyőrben

A Diósgyőri vár a reneszánsz idején a királynék jegyajándéka és kedvelt tartózkodási helye volt, így a festői szépségű épületet gyakran kötik legendás nőalakokhoz. Úgy tűnik, a helyszín modern történetében is fontos a hölgyek szerepe, hiszen az első diósgyőri nemzetközi Nagydíjat a hévízi Hollé Sára, a fiatal lovas válogatott tagja nyerte. A teltházas arénában megrendezett MENTO Nagydíjon 21 páros állt rajthoz. A horvát Eduard Petrovic a helyszín adottságait maximálisan kihasználó, kiválóan lovagolható pályákat épített. Munkájának méltó megkoronázása volt a Nagydíj, ahol rendkívül izgalmas alappálya után hat versenyzőt láthattunk viszont a gyors és szoros versenyt hozó összevetésben. Hollé Sára és Dzsango mögött a szerb Aleksandra Vuksanovic – Willian páros végzett, a miskolci Szuhai Péter (Lamborgini) előtt.

19242992 10213345689734584 1040010522821402377 o

A hétvégén összesen 331 nemzetközi és 298 regionális startot regisztráltak, így a mérleg 629 induló volt három versenynapon.

A helyszín pozitív fogadtatásra talált az idelátogató külföldiek körében: a szlovák, szerb és török versenyzők, valamint a francia, lengyel és román vendégek méltatták a helyszín szépségét, a rendezés színvonalát, a pályák talaját, valamint a rendezők lovakról való gondoskodását.

A jó hangulatú hétvégén péntek este a versenypályán lebonyolított, a résztvevők számára kiírt futballbajnokság, szombat este pedig a várban rendezett Szent Iván éji műsor szolgáltatott méltó keretprogramot.

Köszönjük mindazoknak, akik ismét vagy most először bizalmat szavaztak Diósgyőrnek!

Erdélyi Magdolna

versenyigazgató

Olomouci jó hírek

Annak ellenére, hogy Csehországban már régóta nem vállalkoznak CSIO verseny megrendezésére, a nyári Olomoucban megrendezendő CSI *** világkupa a régió egyik legjobb és legnépszerűbb versenyévé fejlődött. A magyar lovasok évről évre lovagolnak a cseh városban, és a sikerek az idei évben sem maradtak el. Számtalan magyar helyezés került fel az eredménylistákra a verseny négy napján megrendezett tizennyolc versenyszámban. A legmagasabb kategóriában, a diamond körben is mindvégig az élmezőnyben jártunk. A pénteki, 145 cm-es, hiba-idős versenyszámban hat lovasunk, Krucsó Szabolcs Chacco Blue II , Szász Sándor Pippalotta Tóth László Isti, Horváth Balázs PM Diana, Füzér Gábor Le Royal, Hugyecz Mariann Chacco-Boy is hibátlanul lovagolt.

vandor-zsofi-quintusszal-megnyerte-a-balatonvilagosi-grand-prix-t-2

Szombat délután Olomouc város, 150 cm-es nagydíjában is három magyar lovas tudott verőhiba nélkül célba érni. Szuhai Gyula Druid HH nyergében egy hibapont időtúllépést kapott, Hugyecz Mariann Chacco Boyjal most feladta az összevetést. A címvédő páros, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel idén is mindent megpróbált a győzelemért, a gyors összevetésben egy verőhibájával most az előkelő nyolcadik helyre került.

timpex-bölcsész

Vasárnap délben a 160 cm-es, negyvenezer euró összdíjazású világkupában ötvenen álltak starthoz. A legjobb magyar teljesítményt a kivételes képességű és nagyszerű formában ugró Zordonnal, a múlt heti bábolnai világkupa győztese, Horváth Balázs érte el.

zordon-1

Hat tiszta hibátlan teljesítmény született az alappályán, végül a győzelmet a hazai közönség nagy örömére a korábbi fiatal lovas Európa-bajnok, Ales Opartny otthon tartotta, megelőzve a két német lovast, Jörne Sprehet és Tobias Meyert. Horváth Balázs átlépve az alapidőt, legjobb egy hibapontos teljesítménnyel, Zordonnal a hetedik helyre ugratott. A Pataki Ménes első számú lovasa, két vasárnap alatt tekintélyt parancsoló világkupa pontot zsebelt be.

Részletes eredménylisták: http://www.csiolomouc.cz/program

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu

 

Nemzetközi premier Diósgyőrben

Két éve már a lovassportok keleti fellegvára Miskolc. A Diósgyőri vár tövében, a Lovagi Tornák terén kialakított lovaspálya, ezúttal már nemzetközi díjugrató versenyt fog rendezni. Az CSI* versenyen a fiatal lovak, az ifjúsági és amatőr lovasok mellett válogatott lovasaink is szerepet kapnak, ahol régiós versenyszámok egészítik ki a nemzetközi versenyt. Eduard Petrovic, horvát pályaépítő tervezi péntektől vasárnapig rendezendő verseny vonalvezetéseit. A csúcspont a vasárnap délutáni Mento nagydíj lesz.

19260552 1768394870118133 1134291340088696106 n

Élő közvetítés: http://sport-horse.hu/diosgyorcsi/

Ezen a hétvégén a csehországi Olomoucban rendezik régiónk világkupáját, ahol a CSI*** versenyen több magyar éllovas is starthoz áll.

Start és eredménylisták: http://www.csiolomouc.cz/program

Alkategóriák