Ifj. Szabó Gábor Bábolna után Budapesten is győzni tudott

A Digi TV kamerái és népes lelátó előtt zajlott le az év második felnőtt GP-je Budapesten a Nemzeti Lovardában. A másfél millió forint összdíjazású 150 cm-es nagydíjban huszonöt páros állt rajthoz, akik közül hárman tudták hibátlanul lelovagolni a Karádi László nemzetközi pályaépítő által megálmodott alappályát.

Az elsőként induló Ifj. Szabó Gábor villámgyorsan teljesítette az összevetést Lord Classic nevű lovával, amit az utána következők nem is tudtak felülmúlni, ezzel megnyerte a Budapesti GP-t. Így a maximális 20 ponttal várja a harmadik fordulót, mivel már Bábolnán is nyerni tudott, méghozzá másik lovával, Timpex Bölcsésszel. Budapesten egész hétvégén nem talált legyőzőre, hiszen a GP mellett a további három legmagasabb versenyszámban is győzni tudott.

PC-szabó 4856

Az összevetésben négy hibapontos teljesítménnyel Vándor Zsófia végzett a második helyen Quintussal, megelőzve a 2018-as budapesti CSIO csapat ezüstérmesét, Ifj. Kövy Andrást Heurékával.

PC-vándor 5067

PC-kövy 4992

Az alappályán a leggyorsabb négy hibapontos teljesítménnyel a negyedik helyet érdemelte ki Búza Krisztián Floyd nyergében, mögötte pedig Ifj. Máté István végzett Chacrinue-val. A hatodik helyezettnek járó szalagot Faluhelyi Ádám vehette át, aki Contha Rouet-et lovagolta.

A Grand Prix sorozat augusztus 19-én Kiskunhalason folytatódik.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu