Jármy Vince három másodperces fölénnyel győzött az U25 GPben

Az budapesti Grand Prix záró napján az 25 év alatti korosztály utolsó előttiként mutatkozott be a felnőtt kategóriához hasonló nehézségű 140 centiméteres pályán az U25 GP-ben. A 350.000 forintos összdíjazású fináléban tizenhat lovas állt rajthoz, akik közül mindössze hárman tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát.

A tavalyi év fiatal lovas magyar bajnoka, Jármy Vince három másodperces fölénnyel nyerte meg az összevetést a család saját tenyésztésű lován, a nyolc éves JB Koronaőr nyergében.

PC-jármy 4708

A páros már számos versenyen bizonyított, köztük a 2018-as fiatal lovak világbajnokságán értek el tizenkettedik helyezést, ami az eddigi legjobb magyar eredmény.

Második helyen a bábolnai GP nyolcadik helyezettje, Unger Fanni végzett Anna nyergében, megelőzve Füzér Flórát, aki a mindössze hét éves Chiarát lovagolta.

PC-unger 4698

PC-füzér f4822

Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a negyedik helyezett Rell Adrián lett Charterrel, ötödik pedig a bábolnai győztes, Mráz Tamás és Cariba Dam. Hatodik helyen Zsiga Vendel zárta a versenyt Bravo Ragazzo nyergében.

A hírt, a Magyar Lovas Szövetség médiapartnere, a RiderLine készítette.

Fotó: Hajdu Krisztina lovasfoto.hu