Nemzetek Díja győztes a fiatal lovas válogatott

A Prága melletti Zduchoviceben péntek késő délután tíz év után ismét Nemzetek Díja győzelemnek tapsolhatott a magyar díjugrató társadalom. A fiatal lovas válogatottunkat sem az eső, sem a szél nem zavarta, tizennégy hibapontos összteljesítménnyel, Németországot és Csehországot megelőzve, az első helyen végzett.

fiatallovascsap

Ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitányunk csapatából ezúttal kimaradt a 2018-as Európa-bajnokság két hőse, Weinhardt Virág és ifj. Lázár Zoltán, de a mai új összeállítás is sikeresnek bizonyult. Nagyszerű lovaglásokkal emlékezetes siker született. Hollé Sára Clintusszal 1-0, Reisz Panna Excel SB 13-9, Markó Sándor Enjoyjal 0-4 és záró lovasunk, Jármy Vince Zeusszal az első fordulóban hiba nélkül lovagolt.

PC-hollé clintus

 

Az ifjúsági válogatottunk is kitűnően szerepelt, Németország mögött, holtversenyben Csehországgal tizenhat hibaponttal a kilenc csapatos mezőnyben a második helyen végzett. Csapatunk legjobbja az első Nemzetek Díját lovagló, Dömse Tamás volt, aki Conquistadorral dupla hibátlannal bizonyította, hogy van helye a magyar válogatottban.

domset

Alasztics Aliz új kancájával, Concordia HB-vel 8 és 4 hibaponttal lovagolt, Szuhai Péter Lamborghinivel az első pályán tudott hibapont nélkül maradni.

AX7I6899

Negyedik lovasunk, a még mindig csak tizenhat éves Janik Anna 4 és 8 hibaponttal segítette az ezüstérmes pozícióba az ifjúsági kvartettünket.

59357200 2605749186166212 2457152306165055488 n

Délelőtt a gyermek korosztályban két magyar csapat is starthoz állhatott, ahol házigazdák mögött végeztek a magyar gyermekek. A legjobb teljesítményt, a dupla hibátlant Kiss Lizanna Quipara Z-el és Törő Csongor Chacco Boyjal mutatta be.

kissli

tcsongor

Továbbá két magyar tiszta hibátlan pálya született, az első fordulóban, Ferencz Dalma Da Si Joliyval és a második fordulóban Jármy Kinga Ludwiggal.

jarmyki

Gratulálunk a győztes fiatal lovas csapatnak, gratulálunk a teljes utánpótlás válogatottaknak, lótulajdonosoknak és edzőknek!